Eigen kracht waar het kan.
Begeleiding waar het nodig is.
Levenskwaliteit als resultaat.

30/11: Conferentie in Zwolle: Laudato Si!

Werkconferentie Geloof, Duurzaamheid en Toekomst

Een concrete handreiking om werk te maken van duurzaamheid en rechtvaardigheid in uw parochie. Met medewerking van Mgr. Van den Hout, bisschop van Groningen-Leeuwarden en Mgr. De Korte, bisschoppelijk referent voor Kerk en Samenleving.

U bent van harte welkom op deze interessante en vooral praktische bijeenkomst! Na inleidende woorden van Mgr. Van den Hout en Mgr. De Korte worden vier verschillende workshops aangeboden in twee ronden met concrete mogelijkheden.

De workshops

·        “Beleidsplan ondersteboven”, over duurzaamheid en rechtvaardigheid: van ervaring naar beleid

·        “Scan je kerkgebouw”, over gebruik van energie

·        “Ecologische voetafdruk”, over gemeenschapsopbouw

·        “Staan op Heilige Grond”, over parochiegrond en ontmoeting

Op de website www.laudato-si.nl kunt u zich aanmelden en een keuze maken welke workshops u wilt volgen. U vindt daar ook een inhoudelijke toelichting. Bellen kan ook, u belt dan naar 06 51731387 van Eddy Oude Wesselink.

De werkconferentie vindt plaats op vrijdag 30 november van 15.00 tot 18.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) in het Dominicanenklooster, Assendorperstraat 29 te Zwolle. Vanaf 18.00 uur kunt u gebruik maken van een maaltijd en na afloop daarvan deelnemen aan de vesper die om 19.00 uur begint.

Voor wie: voor alle parochie- en kerkbesturen, beleidsmakers, pastores en andere belangstellenden in Noord, Midden en Oost Nederland.

De kosten bedragen € 10,- per persoon, te voldoen op locatie.

Deze conferentie wordt georganiseerd door het katholiek maatschappelijk activeringswerk in de provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland.


Katholiek Centrum voor Welzijnsbevordering Overijssel (KCWO)
OK Facebook Twitter E-mail a a a

Agenda

30/11Conferentie in Zwolle: Laudato Si! >